Ръководителят на окупационните власти на Херсонска област Владимир Салдо поиска от

...
Ръководителят на окупационните власти на Херсонска област Владимир Салдо поиска от
Коментари Харесай

Властите в Херсонска област искат помощ от Русия за евакуация на населението


Ръководителят на окупационните управляващи на Херсонска област Владимир Салдо поиска от Москва да помогне за евакуацията на жителите на района в Русия - в Крим, Краснодарския край и други райони, цитира думите му съветският ефирен канал " Крим 24 ", който се управлява от окупационните управляващи на полуострова. Информацията е споделена от съветски и украински медии и Руската работа на Би Би Си.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7604
" Изведете децата си и си тръгнете сами. Обръщайки се към управлението на страната, желая да ги помоля за помощ при организирането на таза работа ", сподели Салдо.

" Градовете в Херсонска област са подложени на ракетни удари всеки ден. Тези ракетни удари нанасят съществени вреди на първо място на жителите. Целите, които поразяват ракетите, са хотели, жилищни здания, пазари, където има доста цивилни ", цитира думите на Владимир Салдо телевизионният канал " Крим 24 ".

Той означи, че жителите на Херсонска област знаят, че Русия не изоставя личния си народ и дава рамо там, където е мъчно.

Владимир Салдо по-рано съобщи, че е получил позвънявания от ръководители на редица райони на Руската федерация, които са декларирали подготвеност да одобряват деца. Същата опция се дава и на възрастни хора.

Според него нуждата от евакуация на цивилното население се дължи на обстоятелството, че въоръжените сили на Украйна нападат Херсон, Нова Каховка, Голи Пристан и Чернобаевка.

По-рано в четвъртък обаче английското разузнаване заяви, че проруската администрация на района е почнала евакуация, защото допуска идно нахлуване на украински войски в самия Херсон.

Херсон и региона бяха завладяни още в първите дни на съветската експанзия в Украйна. Херсонска и Запорожка области (само следената от Русия част) бяха анексирани от съветския президент Владимир Путин на 30 септември, дружно с така наречен Донецка и Луганска национални републики, които бяха провъзгласени от проруските сепаратисти още през 2014 година и не са интернационално приети.

Американски чиновници и конгресмени по-рано предизвестиха, че в случай че Украйна желае да лиши Русия от шанса да консолидира въздействието си в района, ще се изправи пред решителна борба за Херсон преди да настъпи зимата.

От Пентагона са декларирали, че Киев би трябвало да се възползва от настъпателния подтик на изток, с цел да изтласка съветските сили от стратегически значими региони, осигуряващи достъп до Черно море.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР